Handtherapie

Onze handtherapeuten zijn deskundig op het gebied van hand- en polsaandoeningen, anatomie, wondgenezing en de ontwikkelingen binnen de handchirurgie.

Handtherapie

Onze handtherapeuten zijn deskundig op het gebied van hand- en polsaandoeningen, anatomie, wondgenezing en de ontwikkelingen binnen de handchirurgie.

Zorgverleners betrokken in dit centrum:                                       

Centrum voor Fysiotherapie Harderwijk

Marleen Haitsma
0341-420954
www.centrumvoorfysiotherapieharderwijk.nl
info@centrumvoorfysiotherapieharderwijk.nl
 

Ergotherapiepraktijk Actief

Kerensa Douma
06-53655373
www.ergotherapiepraktijk-actief.nl
info@ergotherapiepraktijk-actief.nl

Elke dag gebruiken wij onze handen bij alles wat we doen. Door pijnklachten of aandoening kan dat worden belemmerd.
We ondervinden dan beperkingen in het dagelijks functioneren op het gebied van activiteiten, participatie en functionaliteit.
 
Bij problemen aan de handen, kunt u bijvoorbeeld denken aan:
  • Artrose
  • Reuma
  • Trauma, zoals botbreuken of peesletsels
  • Carpaal Tunnel Syndroom
  • M. Dupuytren
  • M. Quirvain
  • Peesontekingen
  • Triggervinger, TVS
  • Malletvinger
  • Overbelastingsklachten 

Onze handtherapeuten zijn deskundig op het gebied van hand- en polsaandoeningen, anatomie, wondgenezing en de ontwikkelingen binnen de handchirurgie.

Ergotherapie

De ergotherapeut kan voor onderzoek gebruik maken van echografie. Zij geeft adviezen over hoe de handen het beste kunnen worden gebruikt bij dagelijkse activiteiten om klachten te voorkomen of te verminderen. U kunt daarbij denken aan huishoudelijke taken, werken en hobbymatige bezigheden. Vaak moeten bepaalde bewegingen worden vermeden om overbelasting te voorkomen. Oefeningen en kleine hulpmiddelen kunnen daarbij helpen. Indien noodzakelijk maakt de ergotherapeut een spalk op maat of adviseert zij voor een passende brace. Een aantal braces voor langdurig gebruik zijn op voorraad aanwezig.

De ergotherapeut is op verwijzing van een arts te bezoeken, maar ook direct toegankelijk (geen verwijzing nodig). U krijgt 10 uur ergotherapie per jaar vanuit de basisverzekering vergoed. Informeer bij uw zorgverzekering indien u hierover vragen heeft.
 

Fysiotherapie

De fysiotherapeut start de behandeling zodra duidelijk is wat onderliggende medische problematiek is. Bij het onderzoek worden diverse metingen uitgevoerd. De behandeling kan bestaan uit oefeningen, mobilisaties, tapen, krachttraining. Zo helpt zij u bij het herstellen van de mobiliteit, kracht en functionaliteit in uw hand- en pols.
 
Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. U kunt bij de fysiotherapeut terecht zonder verwijzing. Voor een chronische indicatie of thuisbehandeling is een verwijzing van uw arts noodzakelijk.

Samenwerking

De samenwerking tussen ergotherapie en fysiotherapie is gericht op een maximale inzetbaarheid van de arm, pols en hand zodat u uw dagelijkse activiteiten zo optimaal mogelijk kunt uitvoeren.
 
Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van landelijk geldende protocollen.
 
Voor een intake en/of behandeling volgens ons zorgprogramma kunt u zich melden bij het secretariaat van de fysiotherapie.
Contact:
Telefoon: 0341-420954
E-mail: info@centrumvoorfysiotherapieharderwijk.nl

Terug naar overzicht